Лятна вкусотия с пълнени патладжани (бърза и лесна рецепта)

0
408

Тези пълнени патладжани са изкушение за сетивата

Предлагаме ви уникална рецепта за пълнени патладжани, която е перфектна за сезона. Прави се лесно и много бързо, а е такава вкусотия, че пръстите да си изяде човек.

и

пълнени патладжани
Вкусни, бързи и леки пълнени патладжани – само за лятото

Трябват ни четири патладжана, половин килограм кайма, една глава лук, олио, четвърт връзка магданоз, половин лъжичка червен пипер, щипка черен пипер, кимион, сол на вкус, сто грама кашкавал.

Първо хубаво измиваме патладжаните и ги режем по дължина, а после ги издълбаваме с помощта на лъжица, за да направим нещо като лодки.



Посоляваме ги и ги оставяме настрана, за да си пуснат горчивия сок. След 15-ина минути ги изплакваме и ги подсушаваме, а след това ги нареждаме в тавата.

Поливаме ги с олио и ги запичаме, докато омекнат. През това време режем лука на ситни кубчета и го задушаваме в малко олио, за да стане прозрачен. После прибавяме каймата към него, заедно с издълбаната от патладжаните вътрешност.

Задушаваме добре всичко това, за да може каймата да стане на парченца. Чак накрая слагаме червения пипер, кимиона, черния пипер, ситно нарязания магданоз и солта.

Разбъркваме хубаво и с тази готова плънка започваме да пълним лодките от пълнени патладжани. Когато са готови, ги връщаме във фурната, за да се запекат до пълната готовност на месото и зеленчуците.

Само около минута-две, преди да ги извадим, ги поръсваме отгоре с настъргания кашкавал. Щом той се разтопи, вадим лодките от патладжани от фурната и ги сервираме като ги украсяваме отгоре с малко пресен магданоз.

Пожелаваме ви добър апетит и до нови срещи с вкусни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.