Разкошотия: Така се правят чудни кюфтета от зеленчуци (топят се в устата)

0
469

Тези кюфтета от зеленчуци са просто невероятно вкусни и апетитни

Предлагаме ви една рецепта за лятото – кюфтета от зеленчуци. Правят се лесно и скоростно, а стават супер апетитни и много леки. Идеални са за основно ястие, но и за гарнитура или мезе.

кюфтета
Кюфтета от зеленчуци – стават лесно и са повече от вкусни

Трябват ни 600 грама зеленчуци, сред които карфиол, зеле, моркови, картофи, гъби, а може и други – според сезона, 180 грама масло, две бели хлебчета, две яйца, една чаша прясно мляко, 250 грама брашно, една лъжица галета, черен пипер и сол.

Първо нарязваме всички зеленчуци на ситно и после ги запържваме в половинката от маслото. Заливаме ги с малко вода и ги варим на тих огън.

Двете хлебчета ги нарязваме на кубчета и ги запържваме също в малко масло, а после ги смесваме и с яйцата, млякото и брашното. Прибавяме към тях и вече поизстиналия зеленчук като подправяме с черен пипер и сол тази смес.



Накрая с мокри ръце започваме да си оформяме от получената смес малки кюфтета, които пускаме в тенджера с подсолена и вряща вода. Оставяме ги да се варят само за около десет минути. След това ги отцеждаме хубаво и ги заливаме със запържената в маслото галета.

Тези зеленчукови кюфтета стават повече от разкошни и се топят в устата. За лятото са сто пъти по-добри от месните, защото са много по-леки и приятни в горещините. Не ни става тежко, а е страшно вкусно.

Освен това са и много красиви и радват не само небцето, но и окото. Затова може да ги предложите и на своите гости.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.