Григор Димитров надбяга Юсейн Болт и изпревари Неймар

0
237

Григор Димитров е истинска спортна звезда. Той изпревари елитни спортисти като Юсейн Болт и Неймар

Съвсем скоро класациите на “SportsPro”  и на Евроспорт ще се окажат тесни за нашето златно момче Григор Димитров.

Григор Димитров
Григор Димитров

В момента младият, но вече доказан и утвърден спортист, се изкачва все по-високо не само в ранг листата на тениса, но и в световния спортен елит.

В момента Григор Димитров заема вече петата позиция сред всички световнопризнати спортисти, които са желани от различните световни марки – производители на спортни стоки, облекла и аксесоари.

Преди Гришо стои името на Кристиано Роналдо – ненадмината звезда на мадридския Реал, заел четвъртата позиция.Класацията на   “SportsPro”  и на Евроспорт е изключително сериозна, защото се базира на различни съществени критерии, поставени и анализирани от редица експерти в областта на пазара, маркетинга и рекламата.

Освен, че включените в класацията са най-добрите спортисти на планетата, те трябва да притежават още харизма и желание на производителите да ги включат в реклама на спортните стоки, които произвеждат и предлагат на пазара.

Класацията оглави Люис Хамилтън – звездата на Мерцедес на пистата, защото нелеката задача на журито е да оцени рекламния потенциал на всеки един от тези Топ спортисти в сферата на маркетинга – дали тяхната визия и излъчване ще продават, колко време ще се задържат на върха на постигнатите успехи.

Тази преценка е изключително важна, понеже компаниите залагат на карта милиони инвестиции в рекламна кампания и очакват да получат многократно по-голяма възвращаемост от инвестираните капитали.

Както казва Дейвид Кушман – главен редактор на “SportsPro”, направена е селекция на търговски принцип, писаха и в БЛИЦ.

След Хамилтън се нареждат Вират Кохли – голямата звезда на Индия на крикет, а трети е Робърт Грифин –  играч от Вашингтон Редскинс – популярният тим по американски футбол.

Петото място за Григор Димитров е отлично постижение, защото той притежава всичко необходимо, за да стои перфектно на корицата на някое списание или на билборд някъде по света.

сподели бутон

loading...