Най-апетитната и евтина вкусотия от картофи се прави за нула време (страхотна рецепта)

0
2875

Тези пълнени картофи са евтини, бързи и неземно вкусни

Предлагаме ви нещо наистина евтино и бързо за вечеря. Тази рецепта за пълнени картофи е уникална и толкова апетитна, че може да изпие литри студена бира. Само я пробвайте и ще видите за какво става дума.

картофи
Невероятно вкусни и бързи пълнени картофи

Трябват ни четири средно големи картофа, 150 грама кашкавал, две скилидки чесън, зехтин, сол на вкус и черен пипер на вкус.

Първо трябва да измием добре картофите – за препоръчване с четка. След това ги подсушаваме и ги намазваме със зехтин. Всеки картоф го завиваме в алуминиево фолио и така ги поставяме да се пекат във фурната, на температура от 200 градуса.

Проверяваме дали са готови с помощта на клечка за зъби. Когато са готови ги вадим от фурната и режем капачетата им, но те не бива да бъдат по-дебели от един-два сантиметра.



Издълбаваме вътрешността на картофите с помощта на малка лъжичка като оставим и малко от „месото“ им по стените. След това издълбаната част я размесете с вилица заедно с пресования чесън, малко зехтин, а може и сметана. Поръсете накрая с малко сол и черен пипер, а после разбъркайте хубаво сместа.

С нея напълнете картофите, а после настържете кашкавала на едро и обилно поръсете отгоре картофите. Връщаме ги обратно във фурната, където ги запичаме, докато не получат апетитен и златист цвят.

Тези пълнени картофи се правят наистина елементарно, но пък са толкова вкусни, че и в най-елитните ресторанти няма да ви сервират подобно угощение. Не винаги скъпите и засукани блюда са за предпочитане пред наглед простичките, но изумителни вкусотии като тази.

Пожелаваме ви да си ги хапнете с кеф и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.