Така се правят хрупкави пилешки флейки само за 40 минути (по-добри от тези в ресторанта)

0
1048

Тези пилешки флейки са истинско изкушение за вкусовите рецептори

Вкусни са, лесни са, бързи са – стават само за 40 минути. Това е уникалната рецепта за хрупкави пилешки флейки, които обичаме да си поръчваме в ресторанта. Тези обаче стават в пъти по-вкусни – разбира се, защото са домашно приготвени.

пилешки флейки
Бързи и лесни хрупкави пилешки флейки

Трябват ни един килограм пилешко филе, четири яйца, брашно, галета, около 250 грама стрит или начупен корнфлейкс, черен пипер, сол на вкус, соев сос и олио за пържене.

Няма толкова лесна вкусотия за приготвяне. Първо взимаме пилешкото филе и го нарязваме на флейки. След това го овкусяваме със соевия сос, солта и черния пипер.

После разбиваме яйцата и ги смесваме хубаво с брашното и галетата. После овалваме всяка една от флейките в тази смес – първо я топим в яйцето, а след това я овалваме и в корнфлейкса.



Готовите пилешки флейки ги потапяме да се запържат в много нагорещеното олио на котлона, но трябва да знаете, че не им трябва дълго време. Стават бързо и са чудно вкусни.

Още по-прекрасни са, ако ги сервираме с типичния за тях сос от майонеза, кисело мляко и чесън. Потопени в него, тези пилешки флейки стават наистина божествени на вкус.

С цялото си приготвяне, пилешките флейки стават за има-няма четиридесет минути, което ги прави подходящи за всяка вечеря – дори, ако сте се върнали късно и изморени от работа.

Не забравяйте да ги предложите на своите колеги и приятели, защото бас хващаме, че няма да предположат, че сте ги правили сами у дома. Изглеждат и на вкус са точно като тези по ресторантите, че дори и по-добри.

Пожелаваме ви да си ги направите и хапнете с удоволствие и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.