Малко известно: Минерален извор в Баня лекува безплодие, а в Хисаря-черен дроб и язва

0
708

Може би не знаете, но в България няма един минерален извор, а цели 225

С водата на всеки минерален извор може да излекувате определена група заболявания. Минералните извори лекуват различни болести, в различните градове и селища, където се намират.

Минералният извор в Баните, Карловско лекуват успешно някои болести. Те са болести на сърцето, ендокринни проблеми, и страдащи от различни неврози. Друга група, които се лекуват там са възпалителни и дегенеративни ставни проблеми като артрит, артрози, болест на Бехтерев и др. помагат и при проблеми с кръвното, инфаркт на миокарда, начало на атеросклероза, бъбречнокаменна и жлъчно каменна болест, диабет и базедова болест.

Минералната вода в село Баня лекуват и болести на периферната нервна система- радикулити, неврити, плексити, целулити. Както и хринични заболявания на яйчниците и дори безплодие. Но водата в село Баня е противопоказно за хора, страдащи от рак, хора с психични проблевми, както и при бременни.

Минерален извор в Баня, Карловско лекува много болести
Минерален извор в Баня, Карловско лекува много болести

Затова преди да изберете съответния минерален извор, добре е предварително да се посъветвате със специалист. Вашият лекар най-добре ще ви насочи къде да отидете, за да получите облекчение на болежките си и кой минерален извор ще ви подейства най-добре.



Хисаря също е позната дестинация. В градът има 22 извора с минерална вода. Течността им е слабоминерална и с приятен вкус. В нея се съдържа двадесетина полезни микроелемента и различни съединения, които влияят ползотворно на здравето. Тъй като съдържат завишени количества флуор, те могат да се пият изключително интензивно само 30-40 дни, след което задължително си почивайте.

Затова водата в тях лекува бъбречни и бъбречно-каменни заболявания, болести на стомашно-чревния тракт, гастрити, язви, заболявания на черния дроб, при камъни в жлъчката. Минералните извори могат да се използват при заболявания на опорно-двигателния апарат, артрит, артрози, полионеврити.

Водата е ефикасна и при кожни заболявания, както и при различни алергии. Но ако имате болести в напреднал стадий, водата в минералните извори могат и да не са му от полза. При кръвотечение и гнойни процеси изворите дори могат да ни навредят, твърдят докторите.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.