Ето какво означава ако окото ви играе!

0
942

На всеки един от нас понякога ни се случва окото ни да играе, но ето какви поверия крие този факт

Трептенето на клепача на окото ни, по-познато ни като игра на окото ни, е разглеждано подробно от Джоел С. Шуман.

Той е лекар от Ню Йорк, който в своя статия в специализираното издание Tech Insider обяснява евентуалните причини за това явление.

окото
Когато окото ви играе, то подсказва нещо важно

Най-често, пише д-р Шуман, това е преумората на очите, прекаляване с кофеина и алкохола, синдрома на сухото око, пише ПИК.

За да избегнете този проблем е необходимо да си отделите повече време за сън, повече време, прекарано сред природата, където очите да си отпочинат от постоянното взиране в мониторите на компютрите, таблетите или смартфоните.



Наред с медицинското обяснение на това какво се случва ако окото ви играе, има и редица народни суеверия.

Според някои от тях, играта на окото се свързва с месеца, в който сте родени.

Ако ви играе горния десен клепач и сте родени в четен месец /например февруари, април, юни и т.н./, то това ще ви донесе късмет.

А ако ви играе лявото око и сте родени в тези месеци, то това няма да ви е на щастие. Така дясното око ще е на лош късмет за родените в нечетните месеци.

Старите хора споделят, че ако млада девойка отива на първа среща с младеж и усети, че дясното й око играе, то това е признак, че я чака силна и разтърсваща любов.

Ако усети трептене на лявото й око, то това ще предрича скорошна раздяла.

Ако младата жена все пак иска да се противопостави на този знак на съдбата, тя трябва да измие очите си със светена вода и поне няколко часа да не вижда изгората си.

В случай, че играта на окото ви предрича лош късмет, от който искате да се отървете, е нужно да потъркате и двете си очи едновременно, да ги измиете с течаща вода и да ги прекръстите по три пъти всяко.

Ако сте мъж, на който му предстои желана любовна среща, и усети, че му играе лявото око, то това е сигурен знак за успех в сферата на любовта.

Каквото и да показват суеверията за играта на очите ни, е важно всеки един от нас да си забележи кога му е на късмет и кога не му върви, когато му трепти даден клепач.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.