Евтино и много вкусно: Този аламинут е идеалната вечеря (рецепта)

0
1411

Този аламинут е омлет по македонски и става чудна вкусотия

Предлагаме ви една рецепта за аламинут, който е едновременно много евтин и страшно вкусен. Това е омлет по македонски, който е идеален за лека вечеря през лятото.

аламинут
Чудно вкусен аламинут – евтин и апетитен омлет по македонски

Трябват ни сто грама създърма, две яйца, половин глава лук, две чушки, червен пипер, черен пипер и ако искате малко сол на вкус.

Цялата работа по този омлет по македонски е по-малко от двадесет минути, но затова пък става толкова вкусен, че и ушите да си изядеш.

Първо нарязваме на едро чушките и лука, а след това ги запържваме в нагорещения преди това зехтин. Когато видим, че зеленчуците вече са започнали да омекват, нарязваме и създърмата пак на едро и я добавяме към тях в тигана.



Запържваме и нея, но само за много кратко време. През това време си разбиваме и яйцата като ги подправяме с червения, черния пипер и солта.

Накрая ги изливаме при останалите продукти и не след дълго пред нас застава оформеният вече омлет по македонски. Запичаме го и от двете му страни и се поднася на трапезата още, докато е горещ.

Това ястие аламинут може да е наглед супер обикновено и дори скучно, а и повече от евтино. Но става наистина прекрасно и много апетитно. А и всички знаем, че не винаги вкусните гозби са непременно засукани и скъпи.

Пожелаваме ви да си хапнете този омлет по македонски с наслада и до нови срещи с нашите и ваши чудни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.