Вижте тази красота – прави се скоростно и няма такава вкусотия (рецепта)

0
549

Тази вкусотия равна няма за лятото и се прави много бързо

Предлагаме ви една лятна рецепта за страхотна вкусотия. Не само има прекрасен вкус, но и е много шарена и красива. Прекрасно ястие за семейните вечери и дори за посрещане на гости.

вкусотия
Красива, пъстра и уникална вкусотия е това нещо

Трябват ни три-четири тиквички, три-четири чушки, сто грама кашкавал, една чаша с прясно мляко, една лъжичка доматено пюре, две яйца, една лъжица масло, 500 грама кисело мляко, магданоз, сол на вкус, а може да добавите и сирене, но това си е по ваше желание.

Най-напред обелваме тиквичките и ги нарязваме на колелца, а после ги сваряваме в подсолена водичка. Взимаме чушките и ги изпичаме, а после ги обелваме и ги почистваме от семките им.

В една предварително намаслена тавичка подреждаме един след друг редове от тиквички и чушки, като не пропускаме да ги поръсим с настъргания кашкавал. Ако имаме сирене, натрошаваме и от него. И така – ред тиквички, ред чушки, ред кашкавал и сирене.



Най-отгоре е добре да завършим с последния ред от тиквички. Накрая разбиваме яйцата заедно с прясното мляко, прибавят се и доматеното пюре заедно с нарязания на ситно магданоз.

С тази получена апетитна смес се залива творението ни от тиквички и чушки. Отгоре поставяме по няколко мънички парченца масло и пъхаме във фурната, за да се изпече подобаващо тази вкусотия.

Добре е да печем запеканката в по-силна фурна, а когато вече е готова за сервиране, да я поднесем с гъсто кисело мляко. Става просто фантастичен вкус, да му се ненадява човек.

Пожелаваме ви да си я хапнете с наслада и до нови срещи с вкусните рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.