Има такова място-врата към Космоса! (Ето къде се намира в Родопа планина)

1
1006

Има такова сакрално място у нас, което е врата към космоса

Чудното място е разположено между два хълма в Родопа планина. Интересно насечените скали край едно от най-красивите селца в Родопите винаги привличат любители на мистерии и на духовното единение с Бог. Те се намират в село Ситово и скалният масив е известен под името Щутгард. Местните обаче го наричат Щута града.

Според местен краевед в превод името му означава „Бог Вишният, дал живот на хората”. То се съдържа и в думата българи-„благите арийци”. И въобще „българин” не е народност, а степен на посвещение, която дава възможност на посветеният да се възражда от собствената си пепел, подобно на птицата феникс.

Сакралното място.-Щутград край Ситово
Сакралното място.-Щутград край Ситово

Затова и ние се възраждаме от нищото и събаряме цели империи. Именно в тези камъни над Ситово е вложено цялата концепция на Сътворението. Поради тази причина скалният комплекс Щутград или Щудград ревниво е пазен девствен през хилядолетията. Това е мястото, където Бог не просто е сътворил хората, а им е дал и живот. Затова през епохите не се обожествявал самия камък , а Божията сила, вложена в него.

Скалният масив над село Ситово е свидетелство за единия Бог, който дава живот, твърдят не само местните жители, но и много учени.Щутград като светилище няма онази крещяща известност на останалите светилища от другите части на Родопа планина, но неговите форми са притаени между видимото и невидимото. Смирени, които като че не смеят да смутят божествената цялост на камъка. Тук хармонията не е нарушена и е близо до тази от древността.



Предполага се, че преди 5-6 хилядолетия в района са живели траки, по-късно римляни, които са секли монети. Светилището Щутград, съставено от две скали, Слънчев и Лунен хълм, са едни от най-силните енергийни точки на земята и траките са знаели това. Жреците са се възползвали от неземната енергия, за да влизат в контакт с висши същества и да получават информация от вселенския разум.

Върху скалният масив има няколко знака, приличащи на руни, вероятно от тракийско пиктографско писмо, разкриха учените.Точно срещу Щутград, само на километър от тракийското светилище, се намира Ситовския надпис. Той също е доказано на 5-6 хиляди години, но още не се знае със сигурност какво пише на него. „На познавачите на окултното е известно, че това място е отворена врата към космоса. Тук се медитира по-лесно и се навлиза в други пространства”, уверяват езотериците.

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Извинете,вие изобщо ходили ли сте на мястото,за което пишете,че местните наричат Щутград?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.