Направете си хавайски сладолед у дома (оригинална и вкусна рецепта)

0
298

Този хавайски сладолед става просто малка фантазия, топи се благичко в устата

Предлагаме ви една рецепта, която едва ли сте чували, а още по-малко опитвали. Това е чудният десерт хавайски сладолед, който може да си приготвим сами в домашни условия. При това супер лесно и бързо.

сладолед
Чуден хавайски сладолед си правим лесно у дома

Трябват ни четири яйца, литър и половина прясно мляко, две чаши вода, 150 грама счукани овесени ядки, шест лъжици сметана, три ванилии и захар на вкус.

Този хавайски супер сладолед става само за 40 минути, много е бърз и лесен.

Трябва само първо да разбием на крем жълтъците от яйцата, а после да добавим към тях сметаната и прясното мляко, заедно с водата и захарта.



Разбъркваме добре цялата тази смес и я оставяме после да се сгъсти хубаво, но на много слаб огън. В никакъв случай не бива да я оставяме да завира, а само да се сгъсти.

После добавяме към нея счуканите овесени ядки и ванилията, а накрая я оставяме да изстине съвсем. Белтъците от яйцата ги разбиваме на твърд сняг и прибавяме към тях готовия вече крем.

Тази получена смес се слага в камерата на хладилника и изчакваме да мине времето, необходимо да се получи нашият приказен хавайски сладолед.

Дори и да не ви се вярва, да знаете, че такъв разкошен и домашно направен сладолед не сте яли. Затова не пропускайте да го опитате вкъщи – времето е идеално за това. Освежава прекрасно в жегите и дава невероятно усещане на небцето.

Пожелаваме ви да си го хапнете с удоволствие и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.