Такива пълнени картофи не сте яли (вижте само какво има в тях)

0
351

Тези пълнени картофи са чудно вкусни и се правят лесно

Предлагаме ви една вълшебна на вкус рецепта за пълнени картофи с нещо, което едва ли сте опитвали. А именно пълнени картофи с миш-маш. Не, не гледайте странно, защото са уникални на вкус.

картофи
Прекрасни и страшно апетитни пълнени картофи

За миш-маша ни трябват 100 грама сирене, четири домата, две печени чушки, една глава лук, едно яйце, шест лъжици олио.

За пюрето са ни нужни четири картофа, един белтък, сол на вкус. А за панировката ни трябват едно яйце, един жълтък, пет стръка магданоз и брашно за овалване.

Първо нарязваме сиренето на кубчета, а печените чушки и лука на ситно. После загряваме олиото в един по-дълбок съд и запържваме в него лука. След това прибавяме и чушките като добре разбъркваме и поливаме с малко гореща вода. Оставяме да се задуши.



Доматите ги обелваме и ги прибавяме към сместа от лука и чушките. Яйцето го чупим, добавяме сиренето като бъркаме още известно време и после сваляме от котлона.

Заемаме се с картофите, които трябва да сварим, но необелени. Чак после се обелват и се намачкват хубаво. Добавяме към тях белтъка, а после посоляваме и пак ги намачкваме.

От това картофено пюре се оформят тънки питки като във всяка една от тях сипваме по малко от готовия вече миш-маш и завиваме така, че да се получи формата на реален картоф.

Накрая чак овалваме тези пълнени картофи в яйцето и брашното, и ги слагаме в тигана, за да се запържат до златисто. Става невероятна вкусотия и е много нестандартна и интересна рецепта.

Пожелаваме ви да си ги хапнете с кеф и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.