Ето я най-лесната печена вкусотия с месце и още нещо (супер рецепта)

0
438

Тази вкусотия е наистина невероятна и се прави повече от елементарно

Предлагаме ви рецептата за една страхотна вкусотия, която е печена и съдържа месце и още нещо. Топи се в устата, а за да си я направим, не е нужно нито много време, нито специални умения в кулинарията.

вкусотия
Чудна вкусотия става тази печена палачинка с месо

Трябват ни 200 грама сух хляб, една чаша с прясно мляко, 90 грама масло, три яйца, малко накълцан магданоз, две лъжици галета, две лъжици с настърган кашкавал, 200 грама кайма, една главичка лук, една лъжица с доматено пюре, сол на вкус.

Първо накисваме сухия хляб без кората му в млякото. После разбиваме две трети от маслото на крем и към него добавяме жълтъците, но един по един. След това прибавяме и накиснатия вече хляб, заедно с магданоза, солта и разбитите на твърд сняг белтъци.

Тази смес я изсипваме в тавичка, която сме намазнили с масло преди това и сме я поръсили с галета. Оставяме да се пече в силна на температура фурна.



След като извадим тавата, моментално след изваждането, поръсваме с настъргания кашкавал. От останалата част от маслото, лука, каймата, доматеното пюре, черния пипер и солта пък си приготвяме вкусната плънка.

Тя се задушава за около 15-ина минути и след това се изсипва върху половината от готовата ни вече палачинка. Накрая захлупваме с втората половина от палачинката и нарязваме на порциите, които сме си определили.

Чудно вкусно става това ястие, направо е малка фантазия. Не може да си представите как го обожават всички и особено децата. Затова побързайте с тази вкусотия, че попадне ли им в ръчичките, няма да остане за вас.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.