Нещата, които не знаем за съня! (Качественият сън ни подмладява и прави още нещо с нас)

0
409

Пълноценният сън прави с нас чудеса

Имаме ли пълноценен сън, той е източник на енергия. Сънят е особено полезен за нас, хората. Когато спи, човек се свързва с невидимия свят, като черпи оттам енергия и сили. Доказано е, че не можем да живеем, без да спим. Това го доказва физическото и психическо изтощение, ако дълго време караме, без да спим. Няма ли сън, организмът се изтощава дотолкова, че може да ни доведе до смърт.

Качественият сън е изключително важен. Той има силата да ни лекува и предпазва от болести, подхранва най-важния човешки орган-мозъка, както и тялото ни с енергия. Освен това, когато спим, ние преодоляваме стреса и депресията, „бича” на нашето ежедневие и съвремие.

Качествения сън е уникален за нашето здраве
Качествения сън е уникален за нашето здраве

Спецовете препоръчват да се спи на отворен прозорец, дори и през зимата. Доказано е, че който човек спи при температура между 17 и 18 градуса, дълго време оставаме млади и жизнени. Препоръчително е да справите с глава, обърната на изток. Щом се събудите и се почувствате жизнен, изпълнен със сили и енергия, значи сънят ви е бил ползотворен.

Много важно за добрия сън е кога лягате и кога ставате. Лечебен е сънят между дванадесет часа в полунощ до изгрева на слънцето. Той тогава съвпада най-пълно с природните биоритми.



Здраве може да почерпите и от закаляване в банята, ако работата ви е занимателна или имате интересно за вас хоби. Човек се чувства доста по-здрав, ако е позитивно мислещ и оптимистично настроен.

За здравето човек сам трябва да се грижи. Добре е да се научите да се глезите от време-навреме и себе си. Независимо какво ви съветват за здравословното хранене, просто не се съобразявайте с това. Вземете си някакво лакомство, което обичате и си го хапнете с удоволствие, излегнати пред телевизора.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.