Всеки сам избира своята диета! (Движението е море от здраве)

0
306

Всеки сам може да избере подходящата диета

Всяка диета се избира индивидуално. Човекът сам подбира своя подходящ хранителен режим, като не забравяме, че и движението е море от здраве. Всеки организъм има определен хранителен режим, който му пасва. Според старите хора всеки здрав човек може да яде всичко, по всяко време. Но дали всеки един от нас е на сто процента здрав?

Затова съществуват три основни системи на хранене. Първото е познато като диетичното хранене. При него се налага да се ограничим за част от продуктите, както и на количеството храна, която приемаме.

Всеки сам си избира подходящата диета
Всеки сам си избира подходящата диета

Втората диета е позната като младо вегетарианство. Пи нея не се консумират месо и риба, но се разрешава яйца и мляко. Третият вид е познат като строго вегетарианство. При него се разрешава само растителна храна.

Между тях има различни варианти на специални диети, разделно хранене, суровоядство, веганство, хранене с фрешове и сокове и пр. Отделно всяка една религия има определени насоки на хранене, с които се съобразяват от векове. Например при християнството се пости.



Всеки човек избира сам своя хранителен режим, като се вслушва в „желанията” на организма си. Основният критерий е да се чувствате добре по време на храненето и след това.

Освен диетата, за доброто здраве е необходимо и движението. В тялото ни е заключено море от здраве. Дори само осем минути, прекарани в движение и спорт на ден удължават живота.

Ходенето, лекото бягане, плуване, каране на велосипед, всичките тези упражнения са изключително полезни за нас. Дори лежащото болните трябва да правят упражнения. Те могат да правят така наречената игра на мускули. При това упражнение се напрягат последователно всички мускули по тялото.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.