Това са най-лесните и скоростни пирожки с патладжани (не сте яли такава вкусотия)

0
260

Тези пирожки с патладжани се харесват на всички, които обичат синия домат

Предлагаме ви една рецепта за невероятни пирожки с патладжани. Стават лесно, светкавично дори, а вкусът им е просто… без думи. Омагьосват още от първата хапка.

патладжан
Уникално вкусни и много лесни са тези пирожки с патладжан, не ги пропускайте

Трябват ни 500 грама готово и солено тесто, два патладжана, 300 грама гъби, олио за пържене, 300 грама настърган кашкавал, едно яйце, две лъжици с доматено пюре, две скилидки чесън, черен пипер и сол на вкус, една лъжица соево прясно мляко.

Първо размразяваме тестото, а гъбите и патладжаните ги нарязваме на ситни кубчета. Чесънът го пасираме и заедно с гъбите и патладжаните, го запържваме на котлона за около десетина минути.

После прибавяме към тях доматеното пюре, слагаме и подправките, а после оставяме да се задушат до готовност и да се охладят след това.



През това време си разточваме тестото и го нарязваме на равно количество квадрати и правоъгълници. По средата на всеки от тях постявяме от плънката и покриваме отгоре с втория пласт тесто. Не пропускайте да ги защипете хубаво от всички страни, за да не изтече вкусната им плънка при готвенето.

Накрая смесваме яйцето с млякото, разбиваме ги хубаво и намазваме обилно нашите пирожки. Пъхаме ги да се запекат за около 25 минути във фурната, която трябва да е включена на 220-230 градуса.

Тези пирожки с гъби и патладжани стават наистина неустоими на вкус и са чудно угощение за спокойните уикенди или отпуската. Предложете ги и на гостите си, определено ще ги изненадате приятно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.