Искате да прилъжите съня? Просто направете тези прости стъпки

0
771

Искате да имате здрав сън, като на бебе

Ако искате да спите със здрав сън, следвайте следните стъпки. Първото е да изключите телефона си. Същото направете с телевизора, компютъра, лаптопа или таблета си. Светлината действа, ако искате да заспите дълбоко. Втората стъпка за здрав и пълноценен сън е да не пиете кафе след 14 часа.

Има храни, които също ни помагат да спим като бебета. За целта консумирайте най-вече ядки, препоръчват спецовете. Към тези храни влизат орехите, но добри са също и останалите ядки, които също предизвикват сънливост. Причината е, че съдържат протеини, калий и селен. Богатият на калций спанак също е прекрасно средство да потънете в лоното на съня. Зеленчукът помага нашият организъм да произвежда мелатонин. Веществото е мощно средство за да спите като пеленаче.

За здрав сън е важно да направите това
За здрав сън е важно да направите това

Добри храни за тази цел са още нахута, скаридите и омарите, изобщо морската храна. Ако хапвате салатата си заедно с вечерята, това е мощен стимулант на мозъка. За да спите добре е необходимо организма ви да се снабди с ценния витамин В6. Богати на този незаменим витамин са морските храни, като риба тон, сьомга, също и пресен чесън, както и шам фъстък. Последният произвежда мелатонин и серотонин, така необходими за нашия здравословен сън.

Хлябът и тестените изделия предизвикват скок в нивата на кръвната захар и инсулина, като след това се чувствате изморени и веднага търсите възглавницата.



Чаят от лайка отпуска мускулите и действа леко успокоително. Някои твърдят, че алкохола им помага за сън. Прекаляването с чашката само води до малко по-регенеративна дрямка, но тялото ви не почива. А на другия ден се чувствате отново уморени и неотпочинали.

Много важна е и следващата стъпка. Лягайте си по едно и също време и през почивните дни. Така тялото ви отделя хормоните, необходими за сън и така наистина заспивате навреме.

Хитра стъпка е и горещата вана. Банята отпуска тялото ви, а щом потънете в хладната стая, сънят веднага идва на клепачите ви.
Ако искате да имате сън на младенец, за това помагат също бананите и изстуденото мляко. Защото тези храни съдържат калций и триптофан, така необходими за целта.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.