Така се прави най-лесната и вкусна медена торта с ядки (бърза рецепта)

0
2510

Тази медена торта с ядки е истинска фантазия и се разтапя в устата

Предлагаме ви една чудна рецепта за десерт и това е нашата медена торта с ядки. Става супер бързо и лесно, а се топи в устата. Няма такъв апетитен вкус и чуден аромат.

торта
Чудно вкусна медена торта с ядки

Трябват ни 250 грама мед, три чаши брашно, две яйца, две чашки с пудра захар, две лъжици масло, една лъжичка сода за хляб, една лъжичка канела, една лъжица оцет, 150 грама орехи, 50 грама стафиди, две чаши захар.

Първо слагаме леко затопления мед в брашното, заедно с останалите посочени продукти, но без ядките. Оцетът се поставя чак накрая и се замесва тестото, което се разделя след това на две части – равни.
Едната от двете части от тестото я разстиламе в предварително намаслена тавичка. Поръсваме отгоре й със стафидите и орехите, а после покриваме с другата част от тестото ни.

Притискаме двете части хубаво една към друга, а после ги слагаме да се пекат във фурната. След като тортата ни е вече изпечена и готова, я изваждаме от печката и я слагаме някъде да изстине.



Трябва да запомните, че тортата се реже чак, когато е вече хубаво изстинала. Накрая я поливаме със сироп, който правим от две чаши вода, смесени с две чаши захар.

Оставяме този сироп да заври на котлона и щом заври, поливаме обилно нашата медена торта с него. Оставяме я да поеме добре сиропа и чак тогава я хапваме сладко.

Тази медена торта с ядки става страхотна вкусотия, която ще ви накара да си оближете пръстите. Не се колебайте да я опитате, защото винаги се получава и е много лесна.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.