Яли ли сте супа поташ: Ако не сте, не я пропускайте! (страхотна вкусотия)

0
364

Супа поташ е просто малка фантазия, страшно вкусна супа

Предлагаме ви рецепта за една от най-вкусните супи, които сме яли и това е супа поташ. Ако не сте я опитвали, непременно го направете и не я пропускайте. Лесна е и бърза, ще останете очаровани.

супа
Супа поташ – една от най-бързите, лесни и вкусни супи, които сме яли някога

Трябват ни три моркова, два корена магданоз, две глави лук, половин глава целина, две чушки, два домата, три картофа, две лъжици масло, две яйца, три лъжици кисело мляко.

Първо нарязваме на ситно една глава лук, доматите, чушките, целината, картофите и ги слагаме да врат в подсолена вода, за да може да омекнат напълно.

След това прецеждаме бульона, а зеленчуците ги пасираме. Отделно от тях запържваме лук в маслото и добавяме към него черния пипер. Накрая изсипваме запръжката в нашата супа.



Оставяме я да ври така за още 15-ина минути на котлона и после я застройваме с разбитите вече яйца в киселото мляко.

Тази супа поташ е много лесна за приготвяне, но адски вкусна и свежа става. Дори и да не сте особено запознати с тънкостите на кулинарния занаят, няма начин да не ви се получи перфектно, защото е лесна и бърза.

Прекрасна е за лятото, тъй като може да се сервира и по-студена, а е страшно разхлаждаща и най-вече много полезна. Събрала е в себе си толкова много и разнообразни зеленчуци, че е идеална за подрастващите и хлапетата.

Не я пропускайте, защото ще се превърне бързо в една от любимите ви супи.

Пожелаваме ви да си я хапнете с огромен кеф и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.