Йордан Йовчев изплака мъката на своя живот!

1
380

Йордан Йовчев се върна към най-жестокия момент в живота си!

Въпреки че мнозина разграничават кариерата от личния си свят, за легендарния Йордан Йовчев това не е така, защото той живее със спорта. Доказа го още веднъж в „120 минути“, когато се върна към най-голямата си болка, видя Topactualno.com.

Данчо коментира още веднъж голямата гавра, която сториха с него на Олимпиадата в Атина преди цели вече 12 години. Бившият гимнастик не е забравил подигравката от съдиите и навярно няма да я забрави никога. Той обаче не съжалява за своята кариера, тъй като е направил всичко, което е зависело от него.

Йордан Йовчев не може да забрави болката от несправедливостта
Йордан Йовчев не може да забрави болката от несправедливостта

„Неприятно беше, защото аз на практика тогава нямаше какво да сторя. Няма да забравя обаче жеста на Юри Чеки, който дойде при мен и ме посочи за шампион.“ – каза Йордан Йовчев.

Въпросният италианец тогава завършва трети, но и той е потресен от решението на съдиите. Затова решава да покаже на цял свят, че не са прави, правейки този уникален жест към нашия спортист. Това сближава Юри с Данчо и в момента двамата са приятели, като първият дори присъства на бенефиса на българина преди 3 години.



От всяка дума на Йордан Йовчев личи голямото му разочарование, че няма златен медал от Олимпиада. Най-тежкото при него е, че няма не защото не се е справил, а защото е бил ограбен най-нагло от съдиите. Това в Атина обаче не е единственият случай.

„Аз бях ограбен още на първата си Олимпиада през 1996 г., но се вдигна повече шум 8 години по-късно, защото тогава подходих с големи амбиции и очаквания. През 2008 г. в Китай пък отидох с нагласата да залича лошия спомен от предните Игри, но допуснах една елементарна грешка, която се наказва строго.“ – сподели още Йордан Йовчев пред Светослав Иванов.

Данчо е една от най-големите ни спортни легенди. Той е двукратен световен шампион на халки и има общо 13 медала. В момента е на 43 г. и живее в САЩ, където има своя спортна школа.

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Йовчев е голям спортист и добър като човек.Желая му късмет и успехи….!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.