Пробвайте колко крехко става това свинско със специална марината (вкусотия и половина)

0
335

Това свинско филе се прави много лесно, а е толкова крехко и вкусно

Предлагаме ви любима рецепта за супер крехко и сочно свинско филе, което се топи в устата. Тайната е в специалната му марината, която не е никак сложна или скъпа.

свинско
Една от най-добрите рецепти за лесно и супер крехко свинско филе

Трябват ни един килограм свинско филе, пакетче и половина краве масло, 50 грама горчица, една чаша прясно мляко, сол на вкус.

Първо измиваме свинското филе и го заливаме цялото със студена вода, а после го слагаме на котлона да се вари. Когато кипне, му слагаме сол на вкус и задължително с цедка обираме хубаво пяната, която се е получила.

Продължаваме да варим филето на тих огън, докато не видим, че месото е омекнало съвсем и е станало крехко. След това го изваждаме и го поставяме в една тава, за да се охлади.



В един отделен съд си разбиваме маслото, а после добавяме към него и горчицата, заедно с малко солчица. Тази смес се разбърква много хубаво и с нея обилно намазваме свинското филе от всички страни.

Поставяме го така да се пече в умерена фурна като не забравяме да обръщаме месото от време на време, за да може да се изпече равномерно от двете страни.

Като видим, че е започнало леко да се зачервява, започваме да го поливаме периодично с по една-две лъжици от топлото прясно мляко. Не бива да бъде студено, защото иначе ще се пресече в горещата фурна.

Така направено, свинското филе с горчица става просто малко бижу – няма по-крехко и сочно месо от това. Сами ще видите колко е вкусно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.