Така се прави скоростен крем мока с боровинки (неустоима вкусотия)

0
406

Този крем мока с боровинки и маслени бисквити е истинско съкровище сред десертите

Предлагаме ви рецептата за уникално вкусен десерт – крем мока с боровинки и маслени бисквити, който се прави много лесно и бързо. Става десерт, който никой не може да откаже.

крем
Крем мока с боровинки и маслени бисквити е един от най-леките и прекрасни десерти за лятото

Трябват ни 500 грама прясно мляко, 250 грама течна сметана, четири лъжици захар, един пакет нишесте ванилия или карамел, четири маслени бисквити, три лъжици нескафе мока, две лъжици боровинки.

Първо си разтваряме нишестето в топла вода, а сметаната и млякото ги смесваме в касерола. Прибавяме и четири лъжици захар. Поставяме съда на включен котлон и бъркаме, докато хубаво се разтвори захарта.

След това временно махаме тенджерата от топлия котлон. На тънка струйка наливаме нишестената каша като не спираме да бъркаме. После касеролата се връща пак на котлона. Кремът продължава да се бърка, докато се сгъсти, но само в едната посока.



После взимаме една четвърт от крема и го объркваме добре с лъжица от нескафе Мока. Взимаме високи стъклени чаши със столче и на дъното на всяка от тях поставяме по една маслена бисквита.

Отгоре поливаме от крема, който е объркан с кафето. После поръсваме със замразените боровинки, а върху боровинките слагаме сметаново-млечния крем. По същия тертип се редят и останалите кремчета, а накрая всички се поръсват отгоре с прах от нес кафе.

Оставят се да се охладят, а после се слагат да стегнат в хладилника. Достатъчно е да престоят в хладилника за два-три часа и вече могат да се хапват сладко. Невероятно вкусни са, а и много красиви.

Пожелаваме ви да си ги изядете с огромен кеф и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.