Опитайте тази вкусотия: Това са тиквички с пушен кашкавал, които се топят в устата

0
421

Тези тиквички се правят лесно и елементарно, но рецептата им е уникално вкусна

Предлагаме ви една наистина страшно вкусна рецепта за тиквички с пушен кашкавал. Няма по-голяма вкусотия, ако щете вярвайте, а се приготвя много приятно и елементарно.

тиквички
Тиквички с пушен кашкавал стават лесно, а направо се разтапят в устата

Трябват ни един килограм тиквички, пет лъжици брашно, червен пипер, четири лъжици олио, сол на вкус, пушен кашкавал.

А за заливката са ни необходими три чаши кисело мляко, две яйца, сол на вкус. Отгоре поръсваме ястието с половин връзка магданоз, осем скилидки чесън и две лъжици оцет.

Първо си обелваме тиквичките и ги нарязваме на тънки ленти по дължината им. Поръсваме ги със сол и ги оставяме да се отцедят в един гевгир. После нареждаме лентите от тиквички на пластове в намазнена тавичка.



Всеки пласт го поръсваме с брашно, олио и червен пипер. Покриваме ги отгоре с тънки резени от пушен кашкавал като гледаме последният ред да остане от тиквички.

Пъхаме тази вкусотия да се пече в умерена на температура фурна, докато тиквичките омекнат и горният слой се зачерви. Ако искаме, можем да залеем ястието със соса от кисело мляко и разбитите яйца, а после допичаме отново.

Когато вече са съвсем готови, порциите се поднасят на масата със ситно нарязан пресен магданоз и накълцани на ситно скилидки чесън. Разбира се, не забравяме и оцета, който ще им придаде завършен вкус.

Чудни стават тези тиквички с пушен кашкавал, а и са много бързи и лесни за майсторене, затова не им се чудете дълго – пръстите ще си изядете.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.