Така се прави чудно вкусен лимонов хляб с маково семе (хитова рецепта)

0
419

Този лимонов хляб може да се похвали с наистина неотразим вкус

Предлагаме ви рецептата за един хляб, който става повече от вкусен. Това е лимонов хляб, който за капак има в себе си и маково семе – просто вкусът му е незабравим.

лимонов хляб
Лимонов хляб, който се прави изключително лесно, но с който може да оберете овациите не само в семейството, а и в службата

Приготвя се много лесно, затова не се колебайте. И не само го направете за семейството си, но почерпете и колегите в работата – ще ги смаете.

Трябват ни шест яйца, три-четвърти чаша кокосово брашно, половин чаша масло, четвърт чаша с пресен лимонов сок, две лъжици мед, четири лъжички с маково семе, една лъжичка с бакпулвер, една лъжичка с настъргана лимонова кора, половин лъжичка сол.

Първо си загряваме фурната на 200 градуса. След това взимаме един пасатор и в него смесваме всички съставки, само без маковото семе. Разбиваме, докато се получи гладко тесто.



След това прибавяме и маковото семе и също разбъркваме хубаво. Веднага след това трябва да преместим в тава, която е покрита с хартия за печене и да поставим тестото в печката.

Ако готвите с кокосово брашно наистина трябва да побързате с поставянето в тавата и във фурната, защото то бързо попива течностите и ще стане прекалено твърдо.

Печете така хляба за около 40 минути, след което го сервирате, докато е още топъл. Съхранява се в хладилника и е страшно, ама страшно вкусен.

Също така този лимонов хляб е и много полезен, защото съдържа само естествени продукти и си е приготвен лично от нас у дома. Не го пропускайте!

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.