Великооооо! България е на седмото небе, чудото се случи!

0
286

Отборът на Лудогорец грабна успеха насред Сърбия, след като излезе почти като обречен!

Немислимото стана факт! Лудогорец успя да грабне победата в Белград и с това да продължи в евротурнирите. Българският шампион започна срещата като аутсайдер, тъй като на родна земя завърши само 2:2, което даваше преимущество на Цървена звезда. Нещата обаче се развиха по кошмарен за сърбите начин, губейки с 2:4, видя Topactualno.com.

Мачът започна така, че изобщо не предвещаваше какво ще стане в крайна сметка. Доналд откри с плътен шут резултата в полза на домакините още в 17-та мин.

Лудогорец с голям подвиг!
Лудогорец с голям подвиг!

Едва 5 минути по-късно (23-та мин.) обаче Джонатан Кафу отбеляза гол-шедьовър и изравни. Той навърза няколко играча и с топовен удар разстреля вратаря Кахриман. В 40-та мин. Вандерсон направи пълен обрат и изведе гостите напред.

През втората част Лудогорец отново имаше преимущество в играта, но Цървена звезда стигна до равния резултат след дузпа. Ибаняс я реализира безпощадно в 62-та мин. и докара двубоя до продължения.



В добавените първи 15 минути българският шампион се развихри на контраатака и смаза противника си. Два нови гола на Вандерсон разбиха сърбите. Първо в 93-та мин. той се откъсна след извеждащ пас и с лекота преодоля домакинския страж. Само след 4 минути нападателят завърши създал се карамбол в наказателното поле и на практика сложи края на интригата.

Успехът с 4:2 класира Лудогорец за следващия кръг и запази мечтата за ново участие в Шампионската лига.

Разградският тим вече веднъж се изправи срещу големите в групите на турнира и се представи много достойно, събирайки цели 4 т. Това за дебютант е наистина голям подвиг.

Разбира се, подвиг е и това, което направи тази вечер. Да обърнеш развоя на нещата от 2:2, при положение че си и гост, е наистина велико. Общият резултат между Лудогорец и Звезда е 6:4. Прави впечатление, че отборът на Кирил Домусчиев се налага в Европа като убиец на грандове от Балканите. Преди 2 години той елиминира Динамо (Загреб) и Стяуа (Букурещ), за да стигне до груповата фаза. Сега в негова жертва падна сръбският Цървена звезда.


Crvena Zvezda – Ludogorets 2:4 by bukakkeland123

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.