Направете си тази вкусотия – нарича се лозова сарма и е несравнимо апетитна

0
366

Тази вкусотия, която наричаме лозова сарма в единствено число, е повече от лесна и вкусна

Предлагаме ви рецептата за лозова сарма. Както виждате, тя е в единствено число, защото не се налага да си играем сума време и да вием сармички. А е удивително вкусна.

лозова сарма
Това е вкусната и лесна лозова сарма, удивително ястие става

Трябват ни 500 грама кайма, една глава стар лук, една чаша ориз, десет лозови листа, черен пипер, червен пипер, кимион, чубрица, сол на вкус, олио и къри.

Първо се запържва лука, после ориза и най-накрая към тях се запържва и каймата. Поставяте после и подправките като сол, чубрица, къри, червения пипер, черния пипер и кимиона.

След това наливате в тенджерата към тях две чаши с топла вода и ги оставяте да покъкрят, но на намалена температура. От време на време е добре да разбърквате, за да не загори нещо от тази вкусотия.



След това взимате една форма за кекс и подреждате в нея – по дъното и по стените й от лозовите листа. Когато лозовите листа са вече подредени, изсипвате вътре във формата и готовата вече да хапване плънка от каймата, лука и ориза.

Разпределяте я, за да е равномерна във формата навсякъде и накрая завивате с лозови листа цялата тази красота. Внимавате да има листа отвсякъде.

Не ви остава друго, освен да полеете с една-две чаши вода и да пъхнете лозовата си вкусотия във фурната, за да се пече. Температурата е не повече от 200 градуса, а времето за печене е около 50 минути.

Това нещо става супер вкусно и е много, дори в пъти по-лесно от сармите, с които си играем да свиваме часове наред. Опитайте и няма да съжалявате.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.