Има такова място: Пещера сбъдва желания, върши чудеса, лекува астма!

0
454

Тази пещера наистина притежава магически свойства

В тази пещера се сбъдват желания. Има такава крепост, където мечтите стават реалност. В нея всеки, който си пожелае дори и най-смелото желание, скоро го осъществява. Там, който е поискал да има пари, власт, да си вземе изпитите или друга съкровена мечта, нещата наистина стават. Но се случват, ако пиете от водата на малко изворче, което извира в пещерата. Дори да се пожелаете любов, а нямате насреща или сте карък в интимните дела, чудото става непременно, разказват местните.

Пещерата се нарича Орлова чука. Намира се на 45 километра от Русе и на 11 километра от Две могили. Името й идва от венец, който се намира над отвора й, където в миналото са гнездели орли.

Пещера Орлова чука сбъдва желания
Пещера Орлова чука сбъдва желания

Пещерата предлага и други чудеса. Там се лекуват заболявания на белите дробове. През 80-те години русенски учени са направили експеримент. Известно време те са оставяли болни от астма пациенти да преспят в пещерата. След което докторите направили измервания и открили, че състоянието на болните се подобрило значително. За съжаление през годините не са се развили медицинските експерименти.

Орлова чука крие още куп магически изненади. След като потънете в нея, дишате изключително лесно, защото в нея има висока йонизация на въздуха. Пещерата представлява сложна система от тунели, малки и големи зали.



Изкуствено създаден вход отвежда до първата зала, която е известна като големия вестибюл. След като русенската филхармония изнася първия си концерт преди повече от тридесет години, той е преименуван в концертна зала.

В Орлова чука има невероятна акустика, която я превръща в пещера, където могат и се изнасят концерти.
Пещерата е почти магнетична с уникалните си образования. Това, което прави впечатления са удивително правите тунели.
Доказано е, че Орлова чука е обитавана от неандерталците. Там са открити кремъчни ножове, керамични съдове, върхове от копия и още доказателства, че в нея са живели древни хора.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.