Това е рецептата: Най-крехките пълнени котлети на света! (месото само се разпада)

0
842

Тези пълнени котлети са истинско чудо на кулинарията, топят се направо

Предлагаме ви рецептата за най-крехките пълнени котлети, които сте яли. Месото става толкова сочно и крехко, че само се разпада на вилицата, нож не ви трябва.

котлети
Пълнени котлети за чудо и приказ, такива крехки и вкусни не бяхме яли

Трябват ни 750 грама свински котлети, 150 грама кускус, 100 грама гъби, 75 грама масло, 50 грама кашкавал, два моркова, една глава кромид лук, две печени пиперки, 50 грама брашно, едно сварено яйце, черен пипер и сол на вкус.

Първо трябва да разцепим котлетите от срещуположната страна на ребрата, във формата на торбичка, а след това да ги поръсим със солта и черния пипер.

В малко масло после задушаваме ситно нарязаните гъби, моркови и лука. Когато омекнат съвсем и изстинат, добавяме към тях и вареното яйце, кашкавала и печените пиперки, които също сме нарязали на ситно.



Този готов пълнеж се смесва със суровото яйце и с подправките, а после котлетите торбички се пълнят с него. Зашиваме ги леко или ги набождаме с шишче, за да не изтече плънката, а после ги овалваме в брашното и ги поставяме да се пекат в умерена фурна.

Кускусът го сваряваме в литър кипяща и подсолена вода, а после го прецеждаме и го попарваме с останалата част от масълцето. Разпределяме го на порции, върху които накрая поставяме и изпечените вече котлети.

Готовите и вкусни порции се украсяват по избор, но им върви много доматчета, краставички или пък картофи соте. Трябва да знаете, че макар и да изглеждат засукани, тези разкошни котлети се правят много елементарно, а са страшна вкусотия.

Пожелаваме ви да си ги хапнете с огромно удоволствие и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.