Призрак се появи мистериозно у нас за втори път (СНИМКИ)

0
769

Мистериите продължават, след като съвсем неочаквано у нас се появи странен призрак  за втори път. Снимките са достатъчно красноречиви

През есента на 2013 г. в интернет се появиха много снимки на странен призрак, който позирал без да е поканен на снимките на едно семейство.

Това се случило в района на Демир Баба Теке.  Демир Баба Теке е едно интересно и мистично място по много причини.

За да се достигне до светилището, трябва да бъде прекосена една голяма поляна. На поляната има чешма и капанчета. Там жителите на Разград и околностите обичат да почиват.

призрак
Странният призрак в близък план

От тази поляна се тръгва надолу по стръмни стъпала, които са не по-малко от 500 и се достига в ниското до мястото, на което се твърди, че е погребан Демир Баба или както го наричат Тенекиеният баща.Преди да бъде построено неговото светилище, там е имало храм на Свети Георги.

Хората вярват, че ако завържат парче плат от тяхна дреха – риза, блуза, панталон на дърветата или на самото светилище, те ще оздравеят или ще бъдат здрави.

призрак
През есента до чешмата и един призрак

Но странният призрак се появил горе на поляната зад чешмата. Докато се снимали есента, хората усетили неочакван студ и имали чувството, че настръхват. Когато сложили своите снимки на компютъра, зад тях ясно се виждала фигурата на призрак.

Тогава не можахме да разберем кой е той – дали е бил монах от светилището на Свети Георги или е живял в някой манастир в околността, но преди доста векове.

призрак
Странно защо този призрак се крие така срамежливо

Тази сутрин разградският вестник  “Екип 7” публикува снимки с познатия ни вече призрак.

Група момчета вечерта се черпели. Времето било топло и приятно. Направили си няколко снимки. Докато се снимали, отново усетили смразяваща хладина. Понеже не носели дебели връхни дрехи, младежите се качили в лекия си автомобил и си тръгнали.

призрак
В днешния брой на в. Екип 7 – същият призрак се появи отново

Когато на следващата сутрин фотографът на компанията качил снимките на своя компютър, останал направо втрещен какво е било заснето.

Предали снимките в редакцията, за да се убедят  и останалите българи, че в района на Демир Баба Теке продължава да броди самотен призрак.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.