И тази година раздадоха наградите на името на Валя Крушкина (ВИДЕО)

0
250

Валя Крушкина беше изключителен журналист и човек с огромно сърце, но тя почина от рак. Набраните средства за нея и нейното лечение преживе Валя Крушкина сама преотстъпи за лечение на болни деца, когато разбра, че краят й е неизбежен

В памет на изключителния професионалист, който търсеше правдата и истината, защитавайки онеправданите, инициативен комитет от колеги на Валя Крушкина журналисти преди 3 години основа Фонд „Валя Крушкина“ по инициатива на Венцислав Крушкин – брат на Валя и Вирджиния Владимирова.

Вече 3 години награждават най-добрите български журналисти, които са дали своя изключителен принос в търсене и намиране на правдата, проверените факти и представяне само на неподправената истина.

krushkina
Валя Крушкина беше изключителен професионалист и не жалеше лошите

Колегите български журналисти, които са отличени с наградата на името на Валя Крушкина получават грамота и елегантна статуетка във формата на круша и едно перо дълбоко забито към сърцевината, дълбаещо до истината и искащо да пише за истината.

През 2014 г. имаше изключително много журналистически материали, 75 от които бяха номинирани в 5 категории.



krushkina-nagrada
Елегантна статуетка и диплома получиха видни БГ журналисти като награда на името на  Валя Крушкина

Тази година голямата награда „Валя Крушкина“ получи разследващият журналист Миролюба Бенатова.

Читателите, които следят предаването „Дикофф“ са гледали потресаващите разкрития на Миролюба Бенатова за труповете на непогребани мъртъвци, които са натрупани в хладилна камера в моргата на софийска клиника със заглавие  „Непогребаните”.

Интервю в 2 части със нарочения за фараон бизнесмен Иво Недялков, който направи шокиращи разкрития за българските милионери, за фалшивите авторитети и герои, както и за сметката, която всички ние плащаме, заради чуждите тарикатлъци.

„Лекари зад граница” за съдбата на родните медици, които напускат България, за да търсят по-добра и ефективна реализация зад граница.

Разговор с майката на почетния председател на ДПС  Ахмед Доган, озаглавен „Народ под наем”.

Самата Миролюба Бенатова подчерта, че Валя Крушкина продължава да бъде еталон за професионализъм, към който всеки уважаващ професията български журналист трябва да се стреми.

Освен Миролюба Бенатова, с награди на името на Валя Крушкина си тръгнаха БНТ, БНР и други.


сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.