На пъпа на София стои потресаваща простотия! (ФОТО)

0
272

В центъра на София се намира нещо, което може да накара мнозина да възкликнат „Дъното за българите е факт!“

Много от възрастните хора критикуват днешната младеж, но истината е, че още преди години българинът се е изгубил някъде по нишката към своята просвета. За това свидетелства потресаващо нещо, намиращо се в столицата София.

Там, на пъпа на най-големия град у нас, стои ул. с име „Ханк Рум„, поне така пише. Снимката е направена от възмутен минувач, който я е разпространил по социалните мрежи.

Ясно е, че създателят на табелата не е бил наясно, че улицата всъщност е кръстена на името на един от най-великите ни ханове и изобщо владетели в цялата история – Крум.

Когато не знаеш обаче, може да провериш. Нещо, което не е било направено.



Хан Крум е бил уникален българин, но за жалост едва ли е предполагал какво наследство ще има България в тези земи един ден.

Интересното е, че тази табела стои в София от години, но едва наскоро направи впечатление на някого, за да бъде показана публично. Дали от недоглеждане или от незнание, столичани определено също станаха за смях.

Това с „Ханк Рум“ обаче не е първият подобен случай. Преди известно време пловдивски катаджия показа липса на интелект чрез непознаване самоличността на друг от хановете – Кубрат.

Тогава служителят на МВР написа във фиш на провинил се шофьор „Ханко Брат“, както е смятал, че се казва улицата.

Най-интересното е, че всяка една грешка в даден фиш може да бъде причина за неговото анулиране.

В случая улица с името „Ханко Брат“ няма в регистрите на Пловдив и това най-вероятно е спасило шофьора от плащане на глобата.

Какво обаче ще спаси софиянци от нелепата табела в центъра им, не е ясно. Дано по-скоро някой вземе мерки и оправи името на тази улица, кръстена на великия Крум!

Това стои в София
Това стои в София
loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.