Ето кои са отборите, срещу които Лудогорец ще играе в Шампионската лига!

0
255

Изтеглиха жребия и вече е ясно с кого ще играе Лудогорец в най-силния футболен турнир на планетата!

Българският шампион разбра своите съперници в Шампионската лига. Лудогорец узна съдбата си в турнира, в който ще играе за втори път.

Съставът от Разград се падна в една група с тимовете на Пари Сен Жермен (Франция), Арсенал (Англия) и Базел (Швейцария), научи Topactualno.com.

Жребият не е от най-добрите, но не може да се каже, че е и много тежък. Лудогорец има да си връща на Базел за доста неща.

Лудогорец с интересн жребий за ШЛ
Лудогорец с интересн жребий за ШЛ

Веднъж „орлите“ бяха пометени от швейцарците в квалификациите на турнира, а после двата тима бяха заедно и в същинската част на турнира. Тогава загубиха с 0:4 при гостуването си, но спечелиха с 1:0 в София.



С другите два отбора Лудогорец ще играе за пръв път, което предразполага голямо шоу.

ПСЖ е големият фаворит тук. Френският шампион всяка година достига до четвъртфиналната фаза на ШЛ и се очаква и този път да не бъде по-различно.

Арсенал не е в оптималната си форма през последните години, но винаги е считан за скрит фаворит. „Артилеристите“ по традиция преминават през групите, което значи, че не са слаб отбор.

Групата на Лудогорец е под номер 1, т.е. А.

Разградският тим за втори път ще се изправи в тази фаза от турнира. Преди 2 години той спечели 4 точки в компанията на Реал (М), Ливърпул и отново Базел.

Този път надеждите са свързани дори с класиране за осминафиналите или поне участие в Лига Европа през пролетта.

Ако Лудогорец завърши на трето място, това значи, че ще бъде пратен във втория европейски турнир, което пак би било успех.

„Отборът се надгражда и вече има самочувствието да се мери със средно добрите тимове в Европа. Този път ще гоним нещо повече в турнира, защо не класиране напред или поне за Лига Европа?!“ – каза треньорът на „орлите“ малко след отстраняването на Виктория (Пилзен).

Нека пожелаем успех на нашия шампион Лудогорец, дано представи по най-добрия начин България!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.