Точката на тялото ни, която предотвратява стареенето

0
277

В Япония е широко разпространена легендата, която разказва за един управник на Страната на изгряващото слънце, който поискал да се запознае с най-възрастните членове на своята държава, за да предотврати стареенето.

Така при него довели селянин, чието име било Мампе и който бил на цели 194 г. Заедно с него дошли и жена му – на 173 г., синът му – на 153 г., и неговата снаха на 145 г. Половин век по-късно, когато страната била управлявана вече от друг владетел, на едно тържество отново били оповестени имената на най-големите дълголетници. Тогава сред гостите отново били Мампе – този път на 242 г. и неговото семейство. И когато го попитали как е успял да доживее до тези години, той отговорил – „Всеки ден масажирам точката, предпазваща от болести“.

стареенето Никой не може да каже дали тази история е истинска, но точковият масаж вече в продължение на хиляди години е сред най-предпочитаните източни методи за лечение. Според източната медицина тялото на човек притежава 12 основни меридиани с 365 точки – тези цифри напомнят броя на месеците и на дните от календарната година. Масажите на тези точки се наричат акупресура и се основават върху древното учение за каналите и меридианите, които свързват всичките органи в човешкото тяло.

Според древните китайци тялото представлява една енергийна система и добре направеният масаж има силата да повлияе на функционирането, на енергията и на дейността на органите. А активирането на една определена точка, наречена Цу Сан Ли има изцелителен и подмладяващ ефект, предотвратяващ стареенето. Ето отговорът на въпроса защо на 30 и на 70 г. хората от Изтока изглеждат по един и същи начин!

В Япония тази точка е известна като „точката на стотиците болести“, а в Китай като „точката на дълголетието“. Тя се намира на коляното и всеки може сам да я открие, като свие коляното си и постави ръката си върху него – там, където е малкият пръст се образува малка дупка. Точно това е точката Цу Сан Ли. Тя оказва въздействие върху третия и четвъртия прешлен на гръбнака, които са във връзка с удебелението на гръбначния мозък, с бъбреците, с надбъбречните жлези, със стомашно-чревния тракт и някои тазови органи. И така при масаж чрез натискане на тази точка се подобряват храносмилането, половата и отделителната дейност. Заради всички тези пози китайският точков масаж влияе и вътрешно, и външно върху човешкото тяло и запазва неговия здрав и млад вид.



Дейност на точката Цу Сан Ли

– контролира гръбначния стълб и по-точно правилното функциониране на храносмилателния тракт, на надбъбречните жлези, на бъбреците и на стомашно-чревния тракт. Чрез специален масаж на тази точка в кръвта се „инжектират“ адреналин и други важни хормони, които повишават активността им;
– нормализира кръвното налягане;
– регулира имунните функции;
– подтиква възпалителните процеси;
– нормализира нивата на глюкоза в организма.

Масажиране на точката Цу Сан Ли

– подобряване на храносмилането;
– лекуване на болести на храносмилателния тракт;
– превъзмогване на последствията от инсулина;
– лекуване на заболявания като запек, импотентност, гастрит и др.
– преодоляване на стреса и тревожността;
– придобиване на увереност и самочувствие;
– намиране на вътрешна стабилност.

Ако решите да се доверите на професионалист, възползвайте се от услугите на масажно студио Relaxa.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.