Превъзходно: Така се прави най-известното руско ястие Бьоф Строганов (удивителна рецепта)

1
921

Бьоф Строганов е едно от най-прочутите ястия по цял свят

Предлагаме ви класическата рецепта за най-известното руско ястие, познато по света – Бьоф Строганов. Може и да ви звучи сложно и дори превзето, но няма нищо подобно – много е лесно за приготвяне.

Бьоф Строганов
Е, наистина няма такъв превъзходен вкус, просто е вълшебно

Трябват ни 600 грама телешко филе, две глави лук, 250 грама сметана, една лъжица брашно, 85 грама краве масло, сол на вкус, черен пипер.

Първо си нарязваме телешкото месо на дребни парченца. Добре е да режете месото по дължината на влакната му, за да може после да се дъвче по-лесно. Нарязаните парченца ги овалваме само в брашно.

После взимаме един тиган и на дъното му поставяме масло, а отгоре подреждаме лука на колелца. Месото се поставя върху колелцата от лука. Важно е да поддържате огъня силен.



Оставяте да се пържи така само за броени минутки, докато месото започне да добива блясък. После го прехвърляме в една тенджера и го поливаме със сметаната. Прибавяме и още брашно към него.

Оставяме го така да се задуши на умерена температура поне за още около петнадесетина минути. Когато нашият Бьоф Строганов е вече готов, го поднасяме на трапезата заедно с варен ориз или картофи, юфка, каша от елда или каквато друга гарнитура ви е на душа.

Може и да не знаете, но това ястие по цял свят е определено като едно от най-гениалните сред творенията на майсторите кулинари. А и има защо да бъде така, то става просто невероятно вкусно, като вълшебна приказка за небцето е.

Пожелаваме ви да си го приготвите и хапнете с огромно удоволствие и да ви е много сладко на всички!

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Преди да напишете статията,защо не изгледахте клипа.Нямат нищо общо..

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.