Веднъж опитайте пилешки бутчета по тази рецепта и няма да погледнете други! (повече от крехко)

0
1201

Тези пилешки бутчета се топят в устата и са удивително крехки

Предлагаме ви любимата си рецепта за пилешки бутчета, които стават удивително сочни и крехки. След нея може и да не опитате друг начин за приготвянето им, защото този е наистина феноменален.

пилешки бутчета
Това са едни от най-апетитните и крехки пилешки бутчета

Трябват ни шест пилешки бутчета, но може и филе от бялото месо, половин килограм пресни гъби или гъби от буркан, 250 грама черни маслини, 300 грама топено сирене, 300 грама пушено сирене, 400 грама заквасена сметана, 250 грама розе или бяло вино, подправки на вкус.

Трябва ни един глинен гювеч, в дъното на който първо нареждаме пилешкото месо, а след това прибавяме и нарязаните на половинки маслини без костилките и гъбите.

После се добавят и различните видове сирена, заедно с виното и сметаната. Ако искате сосът да стане малко по-рядък, защото не обичате да ви е много гъст, тогава долейте и 250 грама вода в гювеча.



Накрая го оставете да се пече във фурната, която сте загряли преди това на умерена температура. Ястието е готово, когато видите, че месото е омекнало и е станало крехко, а сирената са се разтопили и наоколо се е получило апетитно и ароматно сосче.

Тази вкусотия от пилешки бутчета се сервира с гарнитура, която е само и единствено по ваш избор. За да ви е най-леко, защото все пак ястието съдържа тежки сирена и сметана, то подходяща е гарнитурата от пресни и свежи зеленчуци или лека зелена салата.

Ако имате желание, разбира се, може да си сложите за гарнитура дори и картофи – всичко зависи от вас самите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.