Уж обикновени свински шишчета, но по-крехки не сте яли (ето каква е тайната им)

0
1024

Тези свински шишчета се топят в устата, няма по-крехки и вкусни от тях

Предлагаме ви чудна рецепта за свински шишчета, които се топят в устата, защото наистина са уникално крехки. Не пропускайте да си ги приготвите, тъй като ще видите за какво точно става дума – брилянтен вкус имат.

шишчета
Чудно вкусни и удивително крехки свински шишчета

Трябват ни 600 грама свинско филе, една-две тиквички, 8 парчета нарязан на тънко бекон, една глава кромид лук, един лимон, шест лъжици олио, черен пипер, сол на вкус и риган.

Първо си разделяме на осем равни части свинското филе, а пък тиквичките ги измиваме и ги нарязваме на осем филийки, но по дължина задължително.

След това взимаме всяко парче от филето и около него увиваме по един резен от тиквичките. Накрая увиваме около тях и парченце от тънкия бекон.



Правим си марината като ситно нарязваме кромида и го добавяме към лимона, който сме изстискали преди това, заедно с олиото, черния пипер, ригана и солта.

Накрая не ни остава друго, освен да поставим на шишче по двечки от увитите вече филенца, да ги потопим в маринатата добре и да ги метнем върху загрятата преди това скара, за да се изпекат хубаво.

За да са съвсем готови за ядене, са им нужни не повече от десетина минути. Гарнитурата към тях може да бъде всякаква почти, но тя си е изцяло по ваш избор и предпочитание.

Страшно вървят с някакви картофки, които може да са приготвени по най-различен начин или пък със свежа и прясно нарязана салата. А като прибавите към тях малко студена ракийка или биричка, играта тотално заспива.

Пожелаваме ви добър апетит и до нови срещи с нашите и ваши вкусни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.