Така се правят вкусните пълнени печурки на Станка Златева (шампионката издаде рецептата си)

0
259

Тази пълнени печурки на Станка Златева са запазена марка в кухнята й

Голямата Станка Златева издаде любимата си рецепта за пълнени печурки, които били любими на всичките и приятели и близки. Макар да съдържат на пръв поглед евтини и скромни продукти, тя се кълне, че не би ги заменила с нищо друго.

пълнени печурки
Чудните пълнени печурки на Станка Златева

Трябват ни 400 грама печурки, но от по-едрите, една глава кромид лук, две филии сух хляб, три лъжици олио, черен пипер, връзка магданоз, сол на вкус. В тази рецепта няма кашкавал, но Златева казва, че който иска, може да ги поръси накрая отгоре с настърган.

Първо измиваме хубаво гъбите и отстраняваме пънчетата им, а после ги нарязваме на ситно. Лукът също го режем на ситно и го задушаваме в тигана с вече сгорещеното олио. Лукът и гъбите ги запържваме заедно.

После добавяме към тях и отрязаните вече пънчета, а минута-две след това и натрошения сух хляб, но без кората. Овкусяваме си го с черния пипер, солта на вкус и магданоза.



Посоляваме си и леко гъбите, след което ги нареждаме в една тава, намаслена с олио и ги пълним със сместа, която сме направили. Оставяме ги да се запекат само за десетина-петнадесет минути във фурната на температура от 220 градуса и са съвсем готови.

Тези пълнени гъби на Станка Златева са много лесни и бързи за приготвяне, а и са много евтини. Нека не се заблуждаваме обаче, че щом не съдържат някакви натруфени продукти, значи са по-малко вкусни.

Напротив – вкусът им е фантастичен и са така апетитни, че просто нямат оставяне. Стават и за невероятно мезе, и за гарнитура, и за основно ястие, към което сме добавили ориз или картофки например.

Пожелаваме ви да си ги хапнете с наслада и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.