Направете си тази бърза вкусотия: Красиво и зверски апетитно (лесна рецепта)

0
331

Тази супер вкусотия става едновременно красива и много апетитна, а и е лесна

Предлагаме ви една перфектна рецепта за вкусотия, която обединява в себе си няколко неща. А именно – лесна е, бърза е, а и става хем пъстра и красива, хем зверски апетитна.

вкусотия
Чудна и много лесна вкусотия, но впечатлява с пъстрата си и весела визия

Може да я сервирате спокойно като гарнитура или предястие на гостите и семейството си, определено много ще им се понрави.

Трябват ни около един килограм картофи, три моркова, една връзка с пресен лук, една връзка с пресен магданоз, един лимон, сол на вкус, черен пипер, олио или зехтин.

Първо трябва да сварим и да почистим картофите, а после да ги намачкаме, докато са още топли. Щом вече са готови на пюре, поставяме към тях малко сол, мазнинка и черен пипер, за да ги подправим по вкус.



Разделяме после това картофено пюре на три части, които трябва да са равни една с друга. Към първата от тях добавяме настърганите и предварително леко задушени в мазнина моркови.

Във втората част поставяме накълцаните на ситно лук и магданоз, а третата и последна смес си остава само картофена и овкусена с подправките и лимоновия сок.

Щом и трите смеси са напълно готови, трябва да ги поставим поетапно в една форма за кекс, която преди това сме обвили в полиетиленово фолио.

Важно е само да изсипвате смесите една по една, за да не се смесват, а да се получи тази красива трицветна вкусотия, която виждате на снимката. Последователността им може да бъде всякаква, както вие предпочитате.

Пожелаваме ви приятен апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.