Така се прави вкусна пърженица по рецепта на баба (страшна вкусотия)

0
736

Тази пърженица е едно от най-вкусните неща, които сме опитвали

Предлагаме ви уникална стара рецепта на баба, от която ще се очаровате. Това е типичната пърженица – вкусотия, от която човек и чинията може да си изяде. Приготвя се много елементарно, затова всяка домакиня гарантирано ще се справи.

пърженица
Пърженица по рецепта на баба, от която и чинията ще си изядете

Трябват ни един килограм чушки, десетина-петнадесет картофа, сол на вкус и олио. Това са всички необходими продукти, но по ваш избор може да сложите още черен пипер и кашкавал, който да настържете отгоре.

Тази рецепта е много лесна и евтина, а пък колко вкусна става и какво мезе се получава от нея, не ви е работа просто. Направете я и сами ще видите, че не говорим напразно.

Още повече, че се приготвя повече от лесно и приятно. Първо трябва да сварим и да обелим картофите, а после да ги пасираме, докато са още горещи след варенето.



Чушките си ги нарязваме, а после ги поставяме в тиганче, за да ги запържим в олиото. Когато видим, че вече са се изпържили хубаво, прибавяме към тях картофите, както и солта на вкус.

Запържваме всичко това за още десетина минути и воала – нашето убийствено ястие е вече напълно готово за консумация. Тази пърженица е отлична разядка и към вино или ракия, а когато сте с приятна компания пък равна няма.

Пожелаваме ви да си я изядете с огромен кеф и настроение, и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.