Този страхотен плодов мус се прави само за 30 минути (скоростна рецепта)

0
741

Това е един от най-лесните десерти, уникален плодов мус

Предлагаме ви една рецепта за лесен и бърз десерт. Това е невероятен и много вкусен плодов мус, който е идеален за почивни или празнични дни. А може и да си го правите във всеки един ден, защото става само за 30 минути.

мус
Вкусен и много бърз плодов мус

Трябват ни два броя манго, но да е добре узряло, 200 грама ананас, една чаша с кокосово мляко, сокът на един лайм, настърганата кора от половин лайм, кокосови стърготини и малко листенца от прясна мента за аромат и красота.

Този уникален мус е готов само за половин час. Трябва първо да смесим обеленото и нарязано вкусно манго с ананаса, който сме нарязали пък на кубчета.

После прибавяме към тях и кокосовото мляко, заедно със сока и кората от лайма. После поставяме всичко това в един блендер и го пасираме, докато се получи чудна и съвсем хомогенна кремообразна смес.



Сервираме нашият апетитен мус в подходящи за целта чаши като сипваме така – пълним половин чаша мус, а после поръсваме с малко пресни малини и отгоре ги заливаме с още мус. Така малините остават по средата и предават уникален вкус на десерта ни.

Накрая пък за украса слагаме малко листенца от мента, заедно с резенчета ананас и кокосови стърготини. Охлаждаме добре и чак тогава го сервираме.

Ако си падате по по-сладичкото, може да прибавите и малко захар към десерта, но няма да е толкова полезен. Вие сами ще си прецените по ваш вкус. Както и да го направите обаче знайте, че се получава нещо невероятно вкусно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.