Така се правят вкусни сарми от патладжани в доматен сос (нямат оставяне – гарантирано)

0
725

Тези сарми от патладжани са нещо убийствено вкусно

Предлагаме ви рецептата за сарми от патладжани в доматен сос, които ще ви накарат пръстите да си оближете. Лесни и бързи са, а са така апетитни, че нямат оставяне.

сарми от патладжани
Чудни сарми от патладжани, нещо невероятно са на вкус

Трябват ни 500 грама кайма, три патладжана, едно яйце, една глава лук, една лъжица галета, черен пипер, кимион, сол на вкус, олио.

А за доматения сос са нужни четири домата, една глава лук, две скилидки чесън, сол на вкус, щипка захар, две-три лъжици олио, магданоз.

Правим си доматения сос като нарязваме на ситно чесъна и лука, а после ги запържваме до златисто. Добавяме към тях пасираните домати и поръсваме с щипка сол и захар. Оставяме соса да поври на котлона за около десетина минути.



Взимаме патладжаните и ги нарязваме на тънки филийки, а после ги посоляваме и ги оставяме да се отцедят за малко, за да им се махне горчивината. Изплакваме ги и ги подсушаваме.

Изпичаме ги след това на един грил тиган като леко ги намазняваме от двете страни с олио. Добавяме яйцето към каймата, заедно с накълцания на ситно лук, подправките и галетата. Размесваме това много хубаво.

Оформяме си от тази смес кюфтенца, които също изпичаме на грил тигана. След това взимаме една филийка патладжан и върху нея, но напречно, поставяме друга филийка патладжан. В средата на това получено кръстче слагаме по едно кюфте и завиваме като сарма.

Готовите вече сарми ги слагаме в глинено гювече със завитата
част надолу, за да не се разкашкат. Накрая заливаме отгоре сармите с доматения сос и ги поставяме във фурната, за да се пекат за около половин час на 180 градуса.

Поръсваме ги при сервиране с накълцан на ситно пресен магданоз. Стават уникално вкусни и са чудесни за всяка трапеза.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.