Местните в ужас: Духът на цар Борис III броди в призрачна хижа, не ни дава покой!

1
479

Изоставена хижа в Родопите е обитавана от духа на цар Борис III

Духът на цар Борис III е неспокоен и броди в призрачна вила в Родопите. Според местните той е там и вечер става страшно, ако някой се окаже в близост да рушещата се сграда. Тя се намира до язовир Широка поляна, почти потопена във водите..

Духът на цар Борис III броди в тази тайнствена хижа
Духът на цар Борис III броди в тази тайнствена хижа

Според местните вечер се появяват невероятни светлини и се чуват ужасяващи звуци. Въпреки че повече от половин век любимата хижа на българския цар е наводнена и разрушена, конструкцията все още е цяла и запазена. Единствено покривът го няма на отделни места.

Именно тази хижа е любимото място за лов и релакс на цар Борис, който управлява 25 години българския народ. Той умира мистериозно на 49-годишна възраст, малко след срещата си с Хитлер. И според слуховете е бил отровен от фюрера.

Поверието, че хижата е прокълната, се носи от уста на уста. Местни и дървосекачи са категорични, че в потопената хижа все още броди неспокойния дух на цар Борис III.



Затова нито рибарите, нито местните замръкват вечер там, защото се притесняват от хижата на ужасите.

„Духът на царя е тук със сигурност и броди неспокоен. Вечер в хижата е ужасно и страшно. Чуват се страховити звуци, злобен кикот и пиле не смее да се приближи вечер до прокълната ловна резиденция. Не се и опитвайте да влезете нощем тям, защото цари пълна мистерия”, обясняват със страхопочитание жителите на близкото село.

Те са убедени, че духа на царя броди, недоволен заради гаврите с тялото му. Припомняме, че комунистите оскверняват тялото на царя, като го есхумират от Рилския манастир, където е погребан.

После слагат останките в параклис в парка на двореца „Врана”, който по-късно е изравнен със земята. Едва след 10 ноември се търсят останките от тялото на владетеля, но е открито единствено сърцето му. То е препогребано в Рилската обител.

Цялата сграда е построена от дялани камъни, които на практика я правят вечна.Вътре има 4-5 помещения с прозорци, като на замък и ценни ловни рисунки, почти заличени от времето.

Сега призрачната къща се издига като гробница в северната част на язовир Широка лъка. Държавата и до ден- днешен не е направила опити да реставрират уникалната историческа постройка.

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.