Лесна карамелена торта, която се топи в устата (не я ли опитате, ще изпуснете)

0
705

Тази карамелена торта е истинско кулинарно вълшебство за всички, които си падат по сладичкото

Предлагаме ви вълшебна рецепта за лесна карамелена торта, в която ще се влюбите. Толкова е вкусна, че буквално се топи в устата.

карамелена торта
Страхотна става тази карамелена торта и е много лесна

Трябват ни един готов блат за торта, но да е от по-дебелите, за да се раздели на две части, един литър прясно мляко, шест яйца, една чаша захар, две ванилии, захар за карамелизиране.

А за крема са ни нужни 800 грама прясно мляко, едно пакетче нишесте с вкус на карамел, една чаша захар, орехови или други ядки за поръсване. Украсяваме я с плод, но само ако имаме желание за това, може и с шоколадови пръчици.

Първо трябва да разрежем блата на две еднакви половинки. Взимаме една тавичка с размера на блата и я поръсваме със захар така, че тя да покрие дъното й и да я карамелизираме. Върху карамела поставяме единия блат, но с рехавото нагоре.



Поливаме блата със смес от един литър прясно мляко, захар, яйца и ванилия, която сме разбили хубаво преди това. Слагаме да се пече във фурната на 200 градуса до готовност. После вадим блата и го оставяме да изстине като сме го обърнали в подходящ съд.

Правим си след това крема, поставяме втория блат върху първия, но пак с рехавото нагоре и заливаме обилно с крема. Между двата блата става чудесно да поставим банани или друг плод, който сме си избрали.

Накрая поръсваме тортата с ядките и оформяме нейния представителен вид. Когато е съвсем готова я оставяме да стегне на студено в хладилника, поне за два-три часа, а може и за повече.

Колкото по-дълго стои в хладилника, толкова и по-хубава става тази карамелена торта. Страшно вкусна е и е любима най-вече на малчуганите, а и на родителите им, разбира се.

Пожелаваме ви да си я хапнете с наслада и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.