Опитайте вкусното телешко с тиквички на Златка Димитрова (много крехко става месото)

0
246
телешко с тиквички
Крехко и вкусно телешко с тиквички

Това телешко с тиквички на Златка Димитрова определено си заслужава

Предлагаме ви рецептата за телешко с тиквички на Златка Димитрова, което става чудно вкусно и крехко. Трябва да я поздравим за тази вкусотия.

телешко с тиквички
Крехко и вкусно телешко с тиквички

Трябват ни 800 грама телешко месо, три глави лук, четири домата, един килограм тиквички, една чаша кисело мляко, една лъжица брашно, червен пипер, копър, магданоз, олио, оцет и сол на вкус.

Първо трябва да измием добре, а после да обезкостим и да нарежем телешкото месо на порции. Нареждаме го в една тенджера заедно с доматите и лука, които са нарязани на ситно, както и червения пипер, солта и оцета.

После заливаме всичко това с вода, но само колкото да покрие месото и започваме да го варим, докато омекне и стане крехко. Обелваме тиквичките и ги нарязваме на не много големи парчета, а после ги посоляваме и ги запържваме в загрята мазнина.



Свареното вече телешко месо го нареждаме в една тавичка и около него изсипваме запържените тиквички. Може да добавите и няколко лютиви чушлета по свое желание. Готовото и наредено ястие го заливаме с киселото мляко, което сме смесили с малко вода и с брашното, както и подправяме с копър и магданоз.

Остава ни само да го пъхнем във фурната, за да се изпече до готовност, а после сладко-сладко да си го хапнем. Направено по тази рецепта, телешкото месо става наистина сочно и крехко, което си е постижение, предвид факта, че не всеки знае как точно да процедира с него.

Следвайте тези простички указания обаче и ще видите, че просто няма начин да не ви се получи перфектно.

Пожелаваме ви да си го изядете с удоволствие и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.