Припомнете си вкуса на чудната попска яхния! (от незабравимите рецепти на баба)

0
3362

Тази попска яхния става разкошно вкусна и много ароматна

Предлагаме ви една от старите рецепти на баба, а именно за вкусната и ароматна попска яхния. Прави се лесно и няма човек, който да не я харесва.

попска яхния
Лесна, вкусна и наистина незабравима попска яхния на баба от детските години

Трябват ни един килограм месо, един килограм малки лукчета – арпаджик, половин чаша олио, две лъжици брашно, две лъжици доматено пюре, една чаша вино, две чаши бульон, една-две скилидки чесън, черен пипер, червен пипер, сол на вкус, дафинов лист.

Първо трябва да си нарежем месото на малки късчета и после да ги задушим в нагорещеното олио. След това добавяме към месото почистените малки лукчета – задължително трябва да са цели, а не нарязани, като продължаваме да задушаваме всичко за около още 5-6 минути.

По-късно прибавяме и доматеното пюре, заедно с брашното, което предварително сме размили в малко вода. Слагаме и черния пипер, червения пипер, виното, чесъна, дафиновия лист, чашите с бульона и солта на вкус.



Така приготвеното ястие се оставя да покъкри, но на бавен огън още известно време, за да може месото и лукчетата да омекнат и да станат крехки и вкусни за хапване.

Доста хора са опитвали тази вкусотия, наречена попска яхния, но има и такива, които още не са. Или други, които са забравили вкуса й от детството си. Не пропускайте да си я приготвите вкъщи, защото определено няма да съжалявате и ще си оближете пръстите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.