Уникална трансплантация дари живот на две бебета

0
266

За пръв път в света подобна трансплантация на матки направи възможното два нови човешки живота да поемат своя път

Две жени ще останат завинаги в историята на медицината след като дариха матките си на своите дъщери, за да могат те да изживеят най-голямото вълшебство в света – да станат те самите майки. Тази уникална трансплантация бе направена в Швеция, съобщи БГНЕС.

Жените в света, които са родени без матка, вече надхвърлят 15 000. Чрез тази иновативна операция и трансплантация на матка, тези жени ще имат реален шанс да станат майки и да прегърнат своите рожби.

Лекарите съобщават, че в последните години значително нараства броят на жените, чиито матки също са отстранени оперативно.

bebe
Уникална трансплантация дари живот на две бебета

Чрез тази интервенция по трансплантиране на детеродни органи, медицината реализира огромен пробив. Според експерти, чрез подобни операции все повече жени ще износват сами своите деца. По този начин сурогатното майчинство – твърде оспорвано в целия свят, постепенно ще замре.



Чрез уникалната трансплантация на матки, в северната страна успешно са поели своята първа глътка въздух две бебенца – момчета. Лекарите, които са се грижили за родилките споделят, че както децата, така и техните майки, се чувстват отлично, в много добро здраве и състояние са.

Проф. Хенри Хагберг, преподавател в Кралския колеж по медицина в Швеция, е присъствал и на двете раждания. Той изказа изключителната си благодарност към двете баби, благодарение на които тези две дечица ще получат своя шанс за живот.

Освен това, проф. Хегберг е благодарил на двете жени, че са успели да направят най-запомнящият се и безценен коледен подарък за своите дъщери, като са ги направили майки.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.