Само опитайте това телешко с гъби: По-крехко месо не сте вкусвали! (тайна рецепта)

0
1106

Това телешко с гъби е просто малка фантазия, страшно крехко и вкусно

Предлагаме ви една рецепта за телешко с гъби, която наричаме тайна, но истината е, че е просто прекрасна. Защото не са много хората, които знаят как точно да си сготвят телешко месо така, че да им се получи крехко и апетитно.

телешко с гъби
Рецептата за това телешко с гъби не е наистина тайна, просто мнозина изпитват трудности при готвенето на месото

Трябват ни един килограм телешко филе, един килограм пресни гъби, две скилидки чесън, два моркова, четвърт чаша маргарин или масло, едно кубче телешки бульон, половин чаша със соев сос, половин връзка магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Първо загряваме маслото или маргарина в една по-голяма тенджера и прибавяме вътре месото. Доливаме си предварително разбития с пет лъжици вода телешки бульон и оставяме месото да ври на среден огън, докато омекне.

Гъбите ги измиваме и ги нарязваме на парчета, след което ги оставяме да стоят за около 15-ина минути в един дълбок съд с вода. След това ги добавяме в тенджерата към телешкото филе, заедно с чесъна, соевия сос, черния пипер и сол на вкус.



Разбъркваме хубаво всичко това и оставяме ястието да ври на тих огън за около половин час. Ако е нужно, можем да си добавим още малко вода към него. Трябва да уточним, че тази вкусотия е съвсем готова чак, когато остане само на мазнина.

Преди да сервираме телешкото месо, поръсваме всяка порция в чинията с малко ситно нарязан пресен магданоз. Става нещо уникално крехко и вкусно, а и се прави толкова лесно, че няма начин да не ви се получи – дори и да не сте толкова на „ти“ с кулинарията.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.