Пълна мистерия: Под Родопите се спотайва цял град със съкровища (Кога е построен и от кого?)

0
1392

Родопите крият неподозирана тайна

Мистерия витае около Родопите. Една от най-красивите планини у нас наскоро разкри поредната си, изумителна тайна. А тя е, че в недрата на планината се крие цял един град.

Под Родопите се крие древен град
Под Родопите се крие древен град

Местоположението на подземния град е под ивайловградското село Хухла. Входът към подземията и лабиринтите се пази в строга тайна.

Според местните той ще бъде разкрит едва тогава, когато в родината ни настанат по-добре времена, за да не могат зли хора да отмъкнат и разграбят богатствата, които се скрити в лабиринтите.

Самото село е уникален археологически комплекс и крие доста мистерии.Наблизо се намира и връх „Свети Илия”. Той е интересен с това, че от него се открива невероятна гледка към съседните Турция и Гърция.

Това било забелязано от нашите предци, древните траки. Защото още пред 12 век преди Христа там те направили свое светилище.

Те са усетили нещо, което днес учените вече убедително са го доказали. А то е, че местото е с магнитни аномалии.

Пазителите на това место са категорични, че то не трябва да стане достояние на хората, докато те не се променят. Същите обещават да разкрият лабиринтите и подземните ходове на подземния град в Родопите, както и водопадите, след като премине времето на псевдоархеологията.

На върха на хълма има стар кладенец, който има лековити свойства. Но днес той е пресъхнал. Легенда разкрива защо това се е случило. Според митът на това място винаги пристигал един елен, който сам се предлагал да стане жертва.

Но една година той закъснял и не дошъл на уречения час. Тогава станало мощно земетресение и кладенеца пресъхнал.

Според версията в подземния град се е добивало въглища и злато по технологии, които не са познати и до днес. А в основата на връх „Свети Илия” има и друга мистерия – водопад. Под него тръгва тунел, който води в подземията на града, който се намира под Родопите.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.