Искате да сте здрави през зимата? С тези естествени антибиотици това е факт

0
342

Естествени антибиотици ни помагат през студените месеци на годината

Естествени антибиотици ни помагат и през преходните сезони. Такава е настъпващата есен. Освен на плодовете и урожая, този сезон принадлежи на грипа и настинките.

Но има такива природни лекарства, които ни пазят от болестотворните микроорганизми и бактерии. Тези естествени антибиотици укрепват имунната ни система и предпазват организма от различни болести.

С тези естествени антибиотици преодолявате грип и настинки
С тези естествени антибиотици преодолявате грип и настинки

Към групата на естествените антибиотици попада чесънът. Той е природен антибиотик. Плодът е богат на минерални вещества и витамини. Чесънът съдържа алицинът. Това вещество се доближава до свойствата на пеницилина.

Джинджифилът е друг, супер мощен антибиотик. Притежава силни противовъзпалителни качества, както и противомикробни свойства. Лекува настинката в горните и долни дихателни пътища, подсилва имунната ни система и снижава телесната ни температура.



Ябълковият оцет също е естествен антибиотик. Потиска инфекциите, лекува възпаление и снижава лошия холестерол. Ябълковият оцет не позволява злокачествените клетки да се делят и болестта да се разпространява.

Друг естествен антибиотик е медът. Това течно злато, събирано от пчелите върши чудеса за нашия организъм. Той е мощно средство против инфекциите и възпаленията. Медът бори вирусни и бактериални инфекции, използва се и при разкрасителни процедури. Спомага при различни възпаления и раздразнения на кожата.

Кокосовото масло също повишава имунната система. Доказано притежава противовъзпалително и противогрипно действие. Неутрализира различни бактериални процеси,понижава стойностите на кръвната захар и инсулина.

Сред мощните естествени антибиотици е и сребърната вода. Пие се или се използва като капки за нос. Действа против възпаления, болести и настинки. Важно е да не се прекалява с дозата, за да не се натрови организма ни.

Грейпфрутът е много полезен и лековит. Вкусът на цитрусовия плод е горчив, но и се справя успешно с много болести и микроби. Използва се за лечение, както и за поддържащо средство средство при различни болести. Грейпфрутът укрепва имунната ни система.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.