Най-големият коментаторски гаф в българския футбол! (ВИДЕО)

0
608

Когато говорим за коментаторски гаф, трябва да имаме предвид, че понякога действително е трудно да различиш футболистите на терена!

Борис Касабов е авторът на онзи коментаторски гаф, който се отличава най-много в историята на родния ни футбол. И това е така не заради големината на „издънката“, а заради мача, в който бе направена тя.

България има много значими победи през 90-те години. Една от най-важните обаче идва през 1995 г. Тогава „лъвовете“ обръщат Германия на „Васил Левски“ с 3:2.

Въпросният коментаторски гаф идва при третия и победен гол на нашия отбор. Негов автор е Емил Костадинов, но Борис Касабов близо минута крещи името на Златко Янков.

В този мач е огромният коментаторски гаф
В този мач е огромният коментаторски гаф

Въпреки историческата победа, футболният коментатор изобщо не е бил толкова щастлив след мача. В онези години се говори, че той е получил сериозна забележка от ръководството на телевизията и двете страни дори са стигнали до скандал.



Като наливане на масло в огъня идва напускането на Борис Касабов на Националната теелвизия и преминаването му към редиците на спортната телевизия „РИНГ“.

„Много ме критикуваха, че в най-важния миг съм объркал играча. Тежко го приех, защото всеки знае, че само онзи, който не коментира, не греши. Аз имах нещастието да сгреша в най-важния момент.“ – споделя с горчивина днес Касабов.

В момента той работи към bTV Media Group и продължава да коментира футболни срещи. Двубоят с Германия обаче все още се върти в интернет многократно от хората, а грешката му там стои.

Като цяло Борис се ползва със статута на един от най-добрите ни коментатори от последните 25 години. Той коментира най-великите победи на България по време на Световното в САЩ.

Срещата с толкова коментирания коментаторски гаф отпреди 21 години започва кошмарно за нашия тим. Немците дръпват бързо с два гола. Следва обаче майсторството на Христо Стоичков да бележи дузпи. Той на два пъти е точен именно от бялата точка. За да дойде и победният гол на Емил Костадинов.

Предлагаме ви видео с репортаж от въпросния мач. Обърнете внимание на коментара при последния гол в срещата. Приятно гледане!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.